back

Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – питання надзвичайно важливе і воно буде реалізоване

29 травня 2013

На сьогодні, на законодавчому рівні закріплений обов’язок держави, в особі відповідних її органів, дбати про захист житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За словами Президента, ніхто, крім держави, не може забезпечити умови для життя, можливості для отримання професії, житла для дітей-сиріт. «Ця програма - вона обов’язково найближчим часом буде започаткована і окремим рядком увійде до бюджету. Ми встановимо такий облік у державі, де кожна дитина-сирота, яка досягла 18 років, уже буде мати право на отримання житла», - сказав Президент 20 лютого, під час прямого ефіру програми «Діалог з Україною».

В Прилуцькому районі рішенням сімнадцятої сесії районної ради шостого скликання від 26 вересня 2012 року затверджено районну Програму на 2013-2015 роки із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Програма передбачає протягом 2013-2015 років забезпечити соціальним житлом 2 осіб із числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ресурсне забезпечення Програми передбачається за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 231,6 тис. грн.. та Линовицького і Малодівицького селищних бюджетів відповідно по 30 тисяч гривень. Загальний обсяг видатків, що планується залучити на виконання заходів Програми, становить 291,6 тис. грн., з них у 2014-2015 роках – по 145,8 тис. грн..

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/