back

В районі стартував літній відпочинок та оздоровлення дітей

01 червня 2013

1 червня в загальноосвітніх школах району пройшли святкові заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та відкриття пришкільних таборів відпочинку.

Районна влада, спеціалісти відповідних служб роблять все для того, щоб виконати доручення Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення якісного та безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році.

Цього року, в період з 1 червня протягом чотирнадцяти днів в 31-у пришкільному таборі буде охоплено відпочинком 1547 дітей. Ще 25 дітей, які займаються спортом, є переможцями різноманітних спортивних змагань будуть відпочивати в спортивно-оздоровчому наметовому містечку на базі Линовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів «Чемпіон».

Всі заклади підготовлені до прийому вихованців, визначені кошти для організації харчування, спланована виховна та спортивно-оздоровча робота, залучені висококваліфіковані кадри для роботи з дітьми.

На першому етапі в районі передбачається забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами 66 % дітей шкільного віку. Першочергово оздоровлятимуться діти, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із малозабезпечених та багатодітних сімей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти працівників правоохоронних органів, військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, Відповідну увагу матимуть талановиті й обдаровані діти, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Також протягом літнього періоду діти з району відпочиватимуть, набиратимуться сил і здоров’я в оздоровчих закладах України: в Карпатському краї та на березі Чорного моря.

https://legalaid.gov.ua/