back

Духовними стежками Прилуччини

04 червня 2013

3 червня з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, 100-річчя храму-пам’ятнику святителю Іоасафу єпископу Білгородському, відділом культури, туризму і релігій райдержадміністрації проведено відкриття сакрального маршруту «Духовними стежками Святителя Іоасафа».

Маршрут розпочався в місті Прилуки, на площі Святителя Іоасафа, біля його пам’ятника, який відкрито в 2011 році. Потім учасники маршруту відвідали Спасо-Преображенський Собор, Полкову скарбницю, місце на окраїні Прилук, де будується каплиця в честь святителя Іоасафа.

Наступний етап подорожі - відвідування храму-пам’ятнику Святителю Іоасафу в селі Замістя, який цьогоріч відзначатиме своє сторіччя, після чого екскурсанти відбули до Густинського Свято-Троїцького монастиря, побували в усипальниці родини Горленків.

Завершився маршрут в селі Боршна на Свято-Іллінській горі, з якої видно шлях «До Густині через Гать» - пішохідний екскурсійний маршрут, відкриття якого відбулося кілька років тому.

Участь у заході взяли краєзнавці району, освітяни, працівники музейних та бібліотечних закладів. Всі вони з великим інтересом почерпнули нові знання від розповідей екскурсоводів маршруту про Прилуччину в роки Козаччини, родину Горленків, в якій зростав майбутній святитель Іоасаф, його дитинство, юнацькі роки, становлення його, як духівника, проповідника слова Божого. Почули екскурсанти про дослідників минулого прилуцької землі, її святинь, про те, як сучасники шанують свого великого земляка, як спонукають до збереження і примноження духовного багатства рідного краю.

https://legalaid.gov.ua/