back

Реалізація соціальних ініціатив Президента України в районі

19 червня 2013

Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України, наголошує Президент України Віктор Янукович.

В районі центром розвитку та популяризації спорту є Прилуцька районна дитячо-юнацька спортивна школа. ДЮСШ є профільним позашкільним навчальним закладом, що забезпечує у позаурочний час пошук, розвиток та підтримку обдарованих вихованців, створення необхідних умов для максимальної реалізації їхніх здібностей в обраному виді спорту.

В школі культивується 3 види спорту легка атлетика, футбол, боротьба дзюдо. На базі 10 загальноосвітніх шкіл району працюють 35 груп, в яких навчально-виховний процес здійснюють 17 тренерів-викладачів.

Всього в школі займаються обраним видом спорту 465 учнів, що становить 17,5% від загальної кількості учнів району, 18% з них - діти, що потребують особливої уваги, в тому числі: 5 - діти сироти, 3 – під опікою, 1 – дитина інвалід, 10 - діти позбавлені батьківського піклування, 8 – напівсироти, 17 – з багатодітних родин, 12 – з асоціальною поведінкою, інші з неповних сімей.

Вихованці школи постійно беруть участь у змаганнях різного рівня.

Протягом навчального року 3 вихованці здобули звання кандидатів у майстри спорту України та 120 - масові розряди.

Школа є центром спортивно-масової роботи з учнівською молоддю району.

Системно в районі за участю тренерів ДЮСШ проводяться змагання з футболу, дзюдо, легкій атлетиці та інші спортивні заходи.

https://legalaid.gov.ua/