back

Валентина Корнієнко, начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації: «В районі ведеться робота по поліпшенню бізнес - клімату»

03 липня 2013

Одним з основних завдань, яке ставить Президент України перед місцевими органами влади, є створення сприятливого бізнес-клімату.

В щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України 6 червня 2013 року Президент України Віктор Янукович зауважив: «Великий, середній та малий бізнес повинні мати максимально можливу економічну свободу. Тому поліпшення бізнес-клімату та продовження процесу дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг залишаються найважливішими пріоритетами».

На виконання поставлених завдань, Прилуцькою райдержадміністрацією ведеться робота, спрямована на поліпшення бізнес-клімату, спрощення регуляторного середовища, створення умов для ведення та підтримки підприємництва.

Районна Програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки спрямована на реалізацію заходів направлених на вирішення проблемних питань розвитку бізнесу в районі.

Удосконалюється робота Дозвільного центру, який здійснює видачу документів за принципом “єдиного вікна”. Для прийому споживачів адмінпослуг створено зручні та доступні умови для подачі заяв та інших документів, одержання консультацій з питань надання таких послуг, продовжено години прийому суб’єктів звернення. На часі реформування системи надання адміністративних послуг. Напрацьовані технологічні та інформаційні картки адмінпослуг структурними підрозділами райдержадміністрації та сільськими, селищними радами, які вміщують всю необхідну інформацію про послугу. На офіційному сайті райдержадміністрації створено рубрику «Адміністративні послуги», в якій розміщено напрацьовані картки з можливістю завантаження форм заяв та інших бланків для отримання послуг. Розглядається питання створення Центру надання адміністративних послуг.

https://legalaid.gov.ua/