back

В храмах Прилуччини пройшли урочисті молебні з нагоди 1025 –ї річниці Хрещення Київської Русі

29 липня 2013

28 липня — День хрещення Київської Русі. Це свято прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому в 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі. Відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі є святом торжества європейської ідентичності України її духовного і культурного злету, запорукою успішної демократичної модернізації українського суспільства.

У рамках підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі, Президент України Віктор Янукович, поставив завдання забезпечити його проведення на найвищому рівні. При цьому він зауважив, що розраховує на тісну взаємодію та співпрацю всіх християнських церков, державних установ та органів місцевого самоврядування в організації та проведенні святкових заходів із підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. «Я розраховую на державно-церковне партнерство в центрі та на місцях, взаємоповагу та спільні дії», — наголосив глава Держави.

28 липня у всіх храмах району пройшли урочисті молебні з нагоди 1025- річниці хрещення Київської Русі, в яких взяли участь представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування району.

Голова райдержадміністрації Олег Власенко взяв участь у богослужінні в Свято-Михайлівській церкві с. Полонки, який зауважив, що такі заходи досить важливі у справі об’єднання, консолідації вірян: хресна хода та спільна молитва громади об’єднують людей.

https://legalaid.gov.ua/