back

Дороги – один з пріоритетних напрямків роботи районної влади

30 липня 2013

Ні для кого не секрет, що однією із найгостріших проблем у районі на сьогодні є стан доріг. Транспортна мережа Прилуцького району достатньо розгалужена, нараховується 172 км доріг державного значення, 254 км обласних та 104 км районних доріг загального користування місцевого значення та 900 км доріг і вулиць комунальної власності.

Значна частина автошляхів потребує негайного проведення капітального ремонту. За тривалий термін експлуатації (більшість доріг було збудовано в 70-х роках минулого століття) покриття обласних автошляхів загального користування місцевого значення Лосинівка-Галиця-Мала Дівиця; Прилуки-Сергіївка; а/д Н-07-Рудівка-Канівщина; Красляни-Подище-Ладан; Боршна-Смош-Ряшки-Оникіївка; Рудівка-Нетяжине-Дубовий Гай майже на 80% зруйноване, що не дає можливості забезпечити стабільне автобусне сполучення між населеними пунктами, крім того по даним напрямкам проводиться підвіз учнів до базових шкіл. Нинішній стан експлуатації автодоріг створює реальну загрозу здоров’ю і життю учасників дорожнього руху. Також є потреба проведення поточного ремонту доріг комунальної власності.

Відновлення та будівництво регіональних автомобільних доріг – одне з головних завдань для влади на 2014 рік. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.

На виконання поставлених завдань голова райдержадміністрації О. Власенко, протягом липня 2013 року провів ряд нарад з питань ремонту доріг.

В ході нарад визначено план дій по проведенню капітального та поточного ремонту доріг району. Для організації даної роботи мобілізовано кошти обласного, районного та місцевого бюджетів. Узгоджено спільні дії з керівниками сільськогосподарських підприємств, які працюють на території району. Протягом липня відремонтовано дороги місцевого значення до населених пунктів Манжосівка, Валки, Мала Дівиця, Канівщина, розпочато роботи на проміжку дороги державного значення до села Дубовий Гай.

Відділ містобудування, архітектури,

житлово - комунального господарства

райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/