back

Стабільність регіону залежить від інвесторів

02 серпня 2013

Якісний рівень стандартів життя в Україні великою мірою залежить від удосконалення й розвитку сільськогосподарської сфери. Тобто, від застосування сучасних ефективних технологій у сільськогосподарському виробництві, підвищення конкурентноздатності виробників, збереження та створення відповідних робочих місць тощо. Саме тому підтримка вітчизняного агропромислового комплексу - у пріоритеті діяльності Президента України Віктора Януковича та уряду України.

У свою чергу на вітчизняних сільгоспвиробників покладено ряд соціально-економічних зобов’язань перед державою. А значить і перед численними українськими селами та глибинками, на території яких здійснюється аграрне виробництво. Аграрії повинні сплачувати податки до місцевих бюджетів, підтримувати селян, дати їм можливість працювати в хороших умовах і достойно заробляти...

Про це йшлося під час однієї з нещодавніх робочих зустрічей голови Прилуцької райдержадміністрації Олега Власенка з окремими сільськогосподарськими інвесторами у рамках його робочої поїздки.

Очільник району оглянув будівництво Малодівицького хлібоприймального підприємства, здійснюване Українським Аграрним Холдингом (у складі цієї потужної структури – товариство з обмеженою відповідальністю «Наташа-Агро», що господарює на землях пайовиків із Яблунівки, Знам’янки, Білошапок, Білорічиці, Великої Дівиці та Обичева Прилуцького району, а також на Бобровиччині, Носівщині та Ічнянщині).

Спорудження об’єкту обійшлося його забудовникам у сорок сім мільйонів гривень. Майбутній комплекс розрахований на одночасне зберігання, просушування та очищення (із використанням найсучасніших технологій!) 40 тисяч тонн зерна. І близько 150 тисяч тонн – упродовж сезону. З введенням об’єкта в експлуатацію (цьогоріч восени) з’являться сімдесят нових робочих місць для незайнятого населення. Загалом же, в одному лише ТОВ «Наташа-Агро» трудяться кілька сотень працівників. Чималий штат водіїв, механізаторів, трактористів, комбайнерів… Їх щомісячна середня заробітна плата становить від 6,5 тисячі до 9 тисяч гривень.

Хіба це не демонстрація справжнього господарського підходу, що базується не тільки на нарощуванні потужностей, а й на піклуванні про соціально-економічні показники населеного пункту, району і регіону – загалом?..

ТОВ «Прилуки-ГарантБуд» спеціалізується на відтворенні, вирощуванні та відгодівлі поголів’я свиней і має статус репродуктора. У товаристві утримуються близько п’яти тисяч голів свиней з використанням європейського досвіду та застосуванням новітніх технологій. Підприємство проводить господарську діяльність на території Обичівської сільської ради і теж підтримує інтереси місцевої громади. На цьому, під час зустрічі з Олегом Власенком, наголосив директор підприємства Дмитро Рожко, зазначивши, що товариство надає підтримку громадським закладам, розташованим на території Обичева, фінансує заходи, приурочені до різноманітних державних свят тощо.

- На Прилуччині треба розвивати тваринницьку і переробну галузі. Тому для сільськогосподарських інвесторів, що це робитимуть, мають бути переваги та бонуси. Я за те, щоб діяльність кожного з інвесторів була прозорою, - зазначив Олег Власенко, підбиваючи підсумки. – Упевнений: із кожним із підприємств, що господарюють на землях Прилуцького району, можна досягти компромісу. Головне, щоб інвестори дотримувалися соціальних зобов’язань і йшли назустріч людям.

…Що ж! Коли орендар буде партнером для селян, виграють усі. Найперше - соціально-економічна стабільність регіону й країни, заснована на потужних інвестиційних надходженнях та піклуванні про інтереси пересічних співвітчизників. І знаково, що влада обіцяє підтримувати відповідні ініціативи.

За матеріалами газети "Прилуччина в новинах, подіях, коментарях"№ 31 від 02.08.2013 р.

https://legalaid.gov.ua/