back

Україна є потужним гравцем на світовому аграрному ринку - Президент України

13 серпня 2013

Україна демонструє значні успіхи на світовому аграрному ринку, наголосив Президент Віктор Янукович.

«Аграрний сектор нашої держави в умовах економічної кризи вкотре демонструє зростання на тлі всіх інших галузей економіки. За рахунок українського сільського господарства ми забезпечуємо не лише потреби внутрішнього ринку, а й постійно нарощуємо поставки продовольства та сільськогосподарської сировини на зовнішні ринки», - сказав Віктор Янукович на урочистому відкритті XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013».

На переконання Глави держави, за останні роки Україна довела, що є одним із потужних гравців на світовому ринку продовольства.

«Стабільно наша держава займає одні з лідируючих позицій на світовому ринку зерна. Кожна одинадцята його тонна, що продавалась на світовому ринку минулого року, була вітчизняного виробництва. Нам належить біля 9% у світовій торгівлі зерновими», - сказав Віктор Янукович.

«Зберегти ці тенденції та дати галузі системну основу і потужний імпульс до стійкого зростання - наше головне завдання», - наголосив Глава держави.

(Зі вступного слова Президента України В. Януковича під час урочистого відкриття XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013» 22 травня 2013 року.

Джерело: офіційний сайт Президента України, http://www.president.gov.ua

https://legalaid.gov.ua/