back

Надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівським обласним центром

14 серпня 2013

Відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" наказом Міністерства юстиції України від 2 липня 2012 року № 968/5 утворено Чернігівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який з 1 січня 2013 року забезпечує надання правової допомоги особам, затриманим в адміністративному та кримінально-процесуальному порядку, а також участь захисника за призначенням, відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України в частині призначення захисника (статті 49, 53) та забезпечення захисника затриманим особам (стаття 213).

З початку року Чернігівським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано більше 1050 доручень адвокатам для здійснення захисту громадян за рахунок держави.

Чергова частина Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходитись за адресою: 14000, м. Чернігів, пр-т Миру 21-а, каб. № 62. Звернутися до Центру можна цілодобово за єдиним номером з надання безоплатної вторинної правової допомоги 0-800-213-103 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні, дзвінки з мобільних телефонів оплачуються абонентами відповідно до тарифів оператора мобільного зв'язку).

З метою інформування громадян України про їх конституційне право на захист проводиться інформаційна компанія, для якої Координаційним центром Міністерства юстиції України спільно з Українською фундацією правової допомоги виготовлено 2 відеоролики метою яких є інформування осіб, які зазнали кримінального переслідування, про їх конституційне право на правову допомогу за рахунок держави.

Відповідно до листа Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 30.07.2013 № 4871/29/3 на звернення Координаційного центру в період з 1 серпня по 31 грудня 2013 року в ефірі державних телерадіокомпаній («Першого Національного», Всесвітньої служби «УТР» та 28-ми обласних і регіональних телерадіокомпаній) згадані відеоролики транслюватимуться на правах соціальної реклами.

Завантажити відеоролики можна за посиланнями:

http://www.ex.ua/view_storage/281750812807

https://legalaid.gov.ua/