back

Район послідовно буде йти шляхом покращення якості життя мешканців села

15 серпня 2013

Голова райдержадміністрації Олег Власенко протягом першого місяця роботи на посаді побував практично в усіх територіальних громадах, зустрівся з активом сіл і селищ, керівниками господарюючих структур, установ та закладів в населених пунктах району.

Під час цих зустрічей відпрацьовувались і далі будуть узгоджуватись всі можливості соціального розвитку сільських територій, вертикаль співпраці районної, місцевої влади з інвесторами.

15 серпня голова райдержадміністрації зустрічався з активом Дубовогаївської громади. Огляд об’єктів інфраструктури засвідчив, що на території сільської ради є і позитивні напрацювання питань розвитку, є і невирішені питання. Дуже відповідально зроблено ремонт Дубовогаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів: за кошти БФ М. Рудьковського побудовано внутрішні туалети, зусиллями працівників при сприянні інвесторів відремонтовані класні кімнати, облаштовано шкільне подвір’я. В ході обговорення подальших шляхів розвитку громади вималювалось і першочергове питання - відкриття дошкільного навчального закладу. До його вирішення дієву підтримку має надати ТОВ «АгроКІМ», а отже в наступному році дитячий садок порадує і батьків, і сільську дітвору.

В цілому дитсадки в районі визначено пріоритетом. А ще районна влада буде сприяти місцевим громадам у вирішенні питань їх співпраці з підприємствами аграрного бізнесу щодо вкладання коштів у ті проекти, які в першу чергу потрібні людям: дороги, водогони, газифікація, вуличне освітлення, теплі туалети в школах, дитячі та спортивні майданчики. І це буде відбуватись прозоро з обговоренням пріоритетів розвитку на сходах громад.

За словами керівника району такі підходи у вирішенні питань щодо підвищення якості життя селян є і вимогами часу, і завданнями Президента України Віктора Януковича. Адже орієнтиром в роботі керівників органів виконавчої влади сільських територій, мають стати завдання Глави держави, які дані Віктором Януковичем під час відкриття XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013» в травні цього року: «Слід постійно приділяти виняткову увагу соціально-економічному розвитку сільських територій, гарантуванню соціальних стандартів та підвищенню якості життя українських селян». Особливо необхідно зробити все можливе для забезпечення належного рівня надання медичних та освітніх послуг, поліпшення водопостачання, транспортного сполучення, розбудови повноцінної та якісної соціальної інфраструктури на селі.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/