back

Президент України: «Пріоритетним завданням держави у енергетичній сфері є впровадження в систему державного регулювання ефективних засобів та інструментів стимулювання суб’єктів господарської діяльності»

20 серпня 2013

На тлі кризових явищ у світовій економіці та посилення глобальної економічної нестабільності великого значення набувають забезпеченість країн сировинними, зокрема паливно-енергетичними, ресурсами, спроможність підтримувати стабільне функціонування та розвиток національних економік незалежно від дисбалансів глобального ринку. Системний характер енергетичної галузі зумовлює її визначальний вплив на темпи та пропорції економічного зростання, конкурентоспроможність вітчизняних виробників, стан навколишнього середовища, реалізацію зав дань соціальної політики.

Отже, оптимізація енергопостачання та енергоспоживання відіграватиме важливу роль у процесі соціально-економічної модернізації.

(Зі Щорічного Послання Президента України до Верховної Ради) Джерело: офіційний сайт Президента України, http://www.president.gov.ua

https://legalaid.gov.ua/