back

Відбулося засідання Колегії райдержадміністрації

25 вересня 2013

25 вересня голова райдержадміністрації Олег Власенко провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, на якому були розглянуті питання:

- про стан та перспективи розвитку тваринницької галузі району в рамках Національної програми «Відроджене скотарство»;

- про хід виконання «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Прилуцького району на 2011 – 2014 роки»;

- про хід виконання районної програми «Оздоровлення та відпочинок дітей Прилуцького району на 2011 – 2015 роки «Веселкове літо».

З доповіддю по першому питанню виступила головний спеціаліст в галузі тваринництва управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ксенія Булига, наголосивши, що в районі проводиться відповідна робота на виконання Національного проекту «Відроджене скотарство». На 2,1 відсотки в порівнянні з минулорічним показником збільшено поголів’я корів, за 8 місяців цього року на 3,7 відсотків зросла продуктивність корів, зростає виробництво яловичини. Проте є ряд показників, які потребують більш відповідальних підходів суб’єктів господарювання: потребують підвищення середньодобові прирості ВРХ, є питання щодо нарощування поголів’я корів.

Підсумовуючи розгляд цього питання, голова райдержадміністрації наголосив на актуальності для забезпечення життєдіяльності сіл, забезпеченні людей роботою, стабільною заробітною платою саме розвиток тваринницької галузі, адже резерви в цьому район має значні.

По другому питанню доповідала в. о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Антоніна Стукалова, розкривши зроблене за попередні роки та питання, які залишаються проблемними. Серед таких питань - створення ОСББ в смт Ладан, подальша робота з населенням щодо розширення сфери надання послуги з централізованого вивезення твердих побутових відходів. За підсумками розгляду цього питання головою райдержадміністрації дані відповідні доручення.

Питання, з яким звітувала завідувач сектору у справах сімї, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Федоренко, особливе. Органи влади, реалізуючи нові соціальні ініціативи Глави держави Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», прагнули зробити все, щоб першочергово були оздоровлені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечити реалізацію Програми оздоровлення та відпочинку дітей «Веселкове літо».

Голова райдержадміністрації підвів підсумки розгляду питань порядку денного Колегії, за підсумками розгляду видав відповідні розпорядчі документи.

https://legalaid.gov.ua/