back

Ірина Павлютіна: «Дошкільна освіта - фундамент формування, подальшого успішного навчання і становлення особистості»

25 вересня 2013

24 вересня голова райдержадміністрації Олег Власенко разом із заступником Іриною Павлютіною оглянули будівництво дошкільного навчального закладу в селі Замістя.

Аналізуючи стан охоплення в районі дітей дошкільною освітою та її значення в цілому, заступник голови райдержадміністрації, яка опікується галуззю освіти, Ірина Павлютіна наголосила, що в ранньому віці закладаються особистісні основи, виявляється потенціал людини, який розкривається в першому дружньому середовищі, яким є дитячий навчальний заклад. Саме тому дошкільна освіта в Україні законодавчо визначена обов’язковим первинним складником системи безперервної освіти. На значенні дошкільної освіти та виховання акцентує Глава держави Віктор Янукович, визначаючи завдання, щоб дитина з раннього віку отримувала усі можливості, щоб зростала здоровою, вільною та щасливою, гармонійно розвивалася. Тому в Україні за останні три роки зросла і кількість дитячих садків, і кількість місць у них.

В районі докладається багато зусиль, щоб охопити дітей організованим дошкільним вихованням. Така тенденція вже має позитивний рух. Сьогодні в 21 дошкільному навчальному закладі суспільним вихованням охоплено 640 дошкільнят. А враховуючи те, що дитсадки в нашому районі визначені пріоритетом, райдержадміністрація, органи місцевого самоврядування із залученням інвесторів, працюють над тим, щоб дошкільні заклади ближчим часом запрацювали в Дубовому Гаю, Валках, Жовтневому, Погребах, інших селах. Першим у цьому списку стоїть дитсадок у Замісті.

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/