back

«Бібліо-фольк-паті» у прилуцькій книгозбірні

01 жовтня 2013

Останній вересневий день приніс свято і на бібліотечну вулицю – 30 вересня усі бібліотекарі України відзначали своє професійне свято. Затишно та гостинно цього дня було й у вітальні Прилуцької центральної районної бібліотеки.

Цього року святкування Дня бібліотекаря пройшло особливо масштабно, адже у книгозбірні зібралися не лише бібліотекарі району, але й прилуцька влада – голова райдержадміністрації Олег Власенко, його заступник Ірина Павлютіна, голова районної ради Лариса Татарченко, в. о. обов’язки начальника відділу культури, туризму та релігій Тетяна Ходаківська, а також спонсори, колеги та друзі бібліотеки. Головною ж господинею свята залишалася натхненниця усіх бібліотечних починань директор РЦБ Лідія Левченко.

У такій дружній атмосфері й проходило свято під гумористичною назвою «Бібліо-фольк-паті». На цій по-справжньому веселій гостині було багато щирих і теплих слів вітань, яскравих подарунків, пісень та розваг. Особливо пам’ятними та символічними для бібліотеки стали подаровані книги від районної влади та спонсорів бібліотеки.

Бібліотечне свято стало підтвердженням того, що бібліотека – важливий компонент розвитку Прилуччини, необхідна складова як культурного, освітнього так і духовного розвитку громадян. І справді так, адже Прилуцька районна бібліотека – це місце, де не тільки свято бережуть книги, але й постійно утверджують просвітницьку функцію бібліотеки – про це говорять й успішні тематичні виставки у різних куточках району, масові заходи для школярів та студентів, зустрічі з творчими людьми, презентації книг тощо. Отож, сучасна бібліотека – це місце, де можна познайомитися не лише з цікавими книгами, але й неординарними людьми, побачити щось небуденне та оригінальне.

Надія Мариноха, працівник інформаційного відділу Прилуцької РЦБ

https://legalaid.gov.ua/