back

Подвиг юнаків під Крутами вчить патріотизму

28 січня 2014

Питання морально-патріотичного виховання молоді стали головними під час проведення заходів по вшануванню в районі подвигу героїв Крутянського бою.

З нагоди 96-ї річниці бою під Крутами в Прилуцькому професійному ліцеї районною центральною районною бібліотекою проведено урок-реквієм «Крути – наша слава, наша історія». Його для учнів ліцею провела спеціаліст інформаційного відділу РЦБ Надія Мариноха. Відкриваючи урок пам’яті, вона зазначила, що бій під Крутами ввійшов до української історії, як зразок мучеництва, патріотизму, самопожертви курсантів, студентів, гімназистів Київських навчальних закладів. Жертва українського юнацтва тоді була надзвичайно висока, тож сьогодні молоде покоління, засвідчує свою пошану борцям за волю й долю України, вклоняється героїзму юних спартанців - своїх ровесників.

В пам’ятному заходів разом з молоддю взяв участь голова райдержадміністрації Олег Власенко.

Звертаючись до учнів ліцею голова райдержадміністрації підкреслив, що вшанування подвигу українських юнаків, які загинули, захищаючи свою державу - це данина поваги й шани борцям за незалежність. Сьогодні молоді люди, беручи уроки минулого, мають зміцнювати свій патріотизм, берегти і відновлювати традиції свого народу, поважати свою історію. Україна в усі часи має всі підстави пишатися своєю молоддю, бо молодь завжди прагне змін і готова власними силами прокладати шлях у майбутнє. І як наголошує Президент України Віктор Янукович: «Саме молодь буде основою завтрашнього громадянського суспільства... Це є підґрунтям для оптимізму та віри в успішне майбутнє України».







Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/