back

03 лютого 2014

Зусилля органів влади спрямовані на надання якісних медичних послуг мещканцям району, де б вони не проживали

Це зазначив голова райдержадміністрації Олег Власенко 3 лютого під час відвідування Сухополов’янської та Дідівської АЗПСМ.

Ці заклади були утворені наприкінці 2013 року в рамках реформування медичної галузі району відповідно до положень Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

В ході зустрічі з сільськими головами територіальних громад, які обслуговуються цими амбулаторіями, медичними працівниками були обговорені питання належного облаштування приміщень, в першу чергу відповідним медичними обладнанням, забезпечення водопостачанням. Особливо актуальним постало питання узгодження графіка транспортного сполучення з метою реалізації завдань щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення.

За підсумками робочої поїздки голова райдержадміністрації дав ряд доручень щодо вирішення питань, які виникають під час реорганізації сфери охорони здоров’я району, адже в сучасних умовах перед закладами системи охорони здоров’я постають нові завдання. На них акцентує Президент України Віктор Янукович. Зокрема, в Щорічному Посланні Президента України до Верховної ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2013 році наголошено на зміцненні профілактичних служб, підвищенні доступності та якості медичного обслуговування, вдосконалення первинної медико-санітарної допомоги. Саме над вирішенням цих завдань і працюють заклади охорони здоров’я району.





https://legalaid.gov.ua/