back

07 лютого 2014

«Загальносистемникам» треба відзвітувати

про доходи до 10 лютого

Фахівці управління оподаткування доходів і зборів фізичних осіб Прилуцької ОДПІ нагадують, фізичні особи – підприємці, що працюють на загальній системі оподаткування, за результатами календарного року подають податкову декларацію до органу доходів і зборів за місцем своєї податкової адреси. Зробити це слід протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним звітним періодом, тобто не пізніше 10 лютого 2014 року.

Сума отриманих доходів від провадження господарської діяльності та сума податків, що підлягає сплаті до бюджету або поверненню, зазначається в розділі ІІІ податкової декларації. Разом з декларацією заповнюється та подається додаток №5 «Розрахунок податкових зобов»язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності». Цей додаток заповнюється на підставі даних книги обліку доходів і витрат. Також фізичні особи – підприємці самостійно здійснюють розрахунок податкових зобов»язань та зазначають авансові платежі на 2014 рік з податку на доходи фізичних осіб.

Оподаткування доходів отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, визначено ст.177 Податкового кодексу України.

https://legalaid.gov.ua/