back

08 лютого 2014

Операція „Акциз-2014”

В січні місяці поточного року була розпочата широкомасштабна операція „Акциз-2014” для активізації боротьби з розповсюдженням фальсифікованої та недоброякісної продукції на території нашої країни.

За тиждень проведення спецоперації „Акциз - 2014” оперативники Міндоходів вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму майже 3 млн. гривень.

Так, днями у рамках операції працівники Міндоходів спільно з колегами із ДАІ на в`їзді до столиці затримали дві вантажівки, які перевозили алкогольну продукцію. Увесь товар був обклеєний підробленими марками акцизного податку. Більше того, один з водіїв взагалі не мав жодних документів щодо походження та якості лікеро-горілчаної продукції. Наразі товар вилучено, а його зразки направлено на експертизу. Вирішується питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Загалом, з початку року з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму понад 30 млн. гривень. З них тільки тютюнових та лікеро-горілчаних виробів – на загальну суму близько 23 млн. гривень.

Крім того, припинено діяльність 18 незаконних виробництв алкогольних напоїв.

Відео щодо затримання вантажівок з алкогольною продукцією можна завантажити з ресурсу http://www.ex.ua/752063518031.

https://legalaid.gov.ua/