back

10 лютого 2014

Вшанування воїнів-інтернаціоналістів

10 лютого заступник голови райдержадміністрації Ірина Павлютіна провела засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів в районі з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Року учасників бойових дій на території інших держав.

На засіданні визначені напрямки роботи щодо проведення заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, зокрема проведення зустрічі керівництва району з воїнами-інтернаціоналістами, відвідування сімей загиблих в Афганістані, проведення турніру з боксу.

Учасники засідання обговорили питання встановлення пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, який буде споруджено в смт Ладан, та меморіальних дощок загиблим в афганській війні в тих населених пунктах, які втратили своїх земляків. Війна забрала життя п’яти мешканців району: Скрипченко Юрій Миколайович, с Ковтунівка; Шевченко Віктор Миколайовича, с. Смош; Гасевський Микола Іванович, Сумська область, зараз родина проживає в смт Ладан; Немченко Віктор Вікторович, с. Білорічиця; Здоровенко Іван Григорович, с. Дідівці.

Акцентуючи на важливості належної підготовки та проведення заходів в районі з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Року учасників бойових дій на території інших держав Ірина Павлютіна наголосила на важливості патріотичного виховання молоді, адже ця тема є об’єднавчою для нашого суспільства і саме колишні воїни можуть бути активними учасниками патріотичного виховання молодого покоління, як і зазначає Президент України Віктор Федорович Янукович: «В Україні високо цінують мужність, бойові та трудові здобутки учасників бойових дій на території інших держав, життєвий досвід та професіоналізм яких стають прикладом для нових поколінь захисників Вітчизни».

В цілому на виконання Указу Глави держави щодо проведення Року учасників бойових дій на території інших держав, обласного плану заходів розроблено районні заходи, які передбачають комплекс заходів соціального захисту, поліпшення медичного обслуговування осіб, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, вшанування колишніх воїнів-інтернаціоналістів на різних тематичних заходах, які пройдуть до 25-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану та протягом всього 2014 року.

https://legalaid.gov.ua/