back

14 лютого 2014

Вшанування сімей загиблих

15 лютого виповнюється 25 років відтоді, як останній радянський солдат залишив Афганістан. Це день, коли ми вшановуємо «воїнів-афганців». Це пам’ять і про інші 20 локальних війн, у яких після Другої світової війни брали участь військові контингенти СРСР.

Близько 200 мешканців Прилуцького району пройшли через пекло війни. Зовсім юні хлопці, які щойно закінчили школу, ще ненавчені і незагартовані життям, зуміли зберегти вірність присязі та бойовому братерству. Сьогодні їх в районі проживає 149. З них 120 - учасників війни в Афганістані.

В районі тривають заходи зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Війна в Афганістані забрала життя п’яти мешканців району: Немченко Віктор Вікторович, с. Білорічиця; Здоровенко Іван Григорович, с. Дідівці, Скрипченко Юрій Миколайович, с Ковтунівка; Гасевський Микола Іванович, Сумська область, зараз родина проживає в смт Ладан; Шевченко Віктор Миколайовича, с. Смош.

В переддень 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану заступник голови райдержадміністрації Ірина Павлютіна, депутат обласної ради Ніна Косенко, помічник депутата Чернігівської обласної ради, першого заступника Чернігівської обласної організації Партії регіонів Анатолія Мирошниченка Марія Ястремська відвідали матір загиблого солдата Тетяну Іванівну Гасевську в смт Ладан.

Ірина Миколаївна з вдячним словом звернулась до матері наголосивши, що сьогодні держава високо цінує мужність та бойові здобутки учасників бойових дій на території інших держав. Ми вклоняємся світлій пам’яті загиблих та родинам, які втратили своїх синів.

У зворушливих словах Ніни Косенко, яка також висловила матері слова підтримки від народного депутата України Миколи Рудьковського, Марії Ястремської від імені Анатолія Мирошниченка звучали теплі слова матері, яка виховала сина-героя.

Гості побажали Тетяні Іванівні здоров’я, добра, благополуччя, тепла та уваги від рідних.





https://legalaid.gov.ua/