back

03 березня 2014

«ЗАХИСТИМО від ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ і ТИХ, ХТО ПОРУЧ!»

Всесвітня організація охорони здоров’я декілька десятиліть тому проголосила туберкульоз глобальною проблемою для людства. Це захворювання займає друге місце серед самих небезпечних інфекційних захворювань та швидко поширюється.

З метою привернення уваги суспільства до проблем найбільш незахищених верств населення — інвалідів, одиноких людей похилого віку, безпритульних та хворих на туберкульоз громадян, дітей-сиріт, малозабезпечених родин, дітей, які опинилися в тяжкій життєвій ситуації, виявлення і підтримки їх — в області в період з 24 лютого по 24 березня 2014 р. організаціями Товариства Червоного Хреста проводитиметься місячник боротьби з туберкульозом під гаслом «Захистимо від туберкульозу себе і тих, хто поруч!»

Його мета — збір коштів, одягу, взуття, засобів гігієни, постільної білизни, продуктів харчування та надання гуманітарної й фінансової допомоги найбільш уразливим категоріям населення. За рахунок зібраних пожертвувань адресну допомогу — матеріальну та натуральну — отримають інваліди, одинокі люди похилого віку, діти-сироти, біженці, безпритульні та хворі на туберкульоз.

Сьогодні дуже важливо надавати підтримку тим категоріям громадян, у яких немає коштів для оплати профілактики та лікування цього інфекційного захворювання, для ведення ними здорового та повноцінного способу життя.

Багато чого залежить від нас самих, тому особливого значення набуває активізація інформаційно – пропагандистської роботи серед широкого загалу населення, особливо серед дітей та молоді задля лікування та профілактики туберкульозу.

Якщо кожен із нас зробить хоч незначний внесок у скарбничку добрих справ, милосердя на нашій землі стане більше!

Голова Прилуцького РОТЧХ

Лариса Романова

https://legalaid.gov.ua/