back

22 травня 2014

У Чернігові представники бізнесу та митниці зустрілися

за «круглим столом»

Днями фахівці Чернігівської митниці Міндоходів та представники бізнесу за «круглим столом» обговорили нагальні питання, що турбують суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Виконуючий обов’язки начальника митниці Віктор Вечер повідомив, що Міністерство доходів і зборів планує активно залучати громадськість до реформування митниці. «Ми готові почути і донести до керівництва Міністерства думку бізнес-спільноти Чернігівщини», - зазначив Віктор Вечер.

У рамках підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом експортерів цікавили питання отримання сертифікатів форми EUR.1, які підтверджуватимуть українське походження товарів. Митники поінформували про готовність видавати такі сертифікати.

Продовжують залишатися актуальними питання визначення митної вартості, хоча у цьому напрямку відмічені позитивні зрушення. Також були надані пропозиції щодо удосконалення функцій організації митного контролю, що стосуються обліку осіб та спрощення контролю за роботою складів тимчасового зберігання закритого типу.

Позитивно висловились підприємці щодо кадрового складу підрозділів митного оформлення та запропонували не скорочувати чисельність даних підрозділів. І наостанок, Віктор Вечер запевнив присутніх, що всі пропозиції будуть направлені до Міністерства доходів і зборів та враховані при підготовці стратегічних документів.

https://legalaid.gov.ua/