back

23 травня 2014

На Прилуччині 16 роботодавців підвищили рівень офіційної заробітної плати своїм працівникам

З початку 2014 року 16 роботодавців підвищили своїм працівникам заробітну плату. Таких результатів вдалося досягнути за рахунок проведення працівниками Прилуцької ОДПІ та органів місцевої влади Прилуччини роз’яснювальної роботи серед підприємців щодо підвищення соціального захисту населення.

« У нинішніх умовах вкрай актуальним є питання захищеності найманих робітників від небажання окремих підприємців вести легальний бізнес та сплачувати податки. Адже саме офіційна зарплата гарантує і соціальний захист найманого працівника. Практика показує, що публічні заслуховування та інші форми інформаційно – роз’яснювальної роботи стали дієвим методом у переконанні роботодавців забезпечити надійний захист та достатню зарплатню своїм працівникам. Зрештою, до тих, кого важко переконати, застосовуються контрольно – перевірочні заходи», - зазначив заступник начальника Прилуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області Владислав Вертипорох.

За словами посадовця, лише у цьому році за результатами таких заходів до місцевого бюджету додатково надійшло 5,5 тис. гривень на доходи фізичних осіб.

Крім того, за цей період виявлено 78 найманих осіб, які працювали без укладення трудових угод з роботодавцями. Після залучення їх до оподаткування до бюджету додатково надійшло 10,3 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 20,6 тис. гривень єдиного внеску.

Загалом, за результатами проведених перевірок суб’єктам господарювання, які порушували податкове законодавство при виплаті зарплати та інших доходів суб’єктам господарювання донараховано до сплати 237,5 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб з урахуванням фінансових санкцій, з яких до бюджету надійшло уже 87,9 гривень.

https://legalaid.gov.ua/