back

23 травня 2014

Засідання комісії за результатами щорічної акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля»

23 травня заступник голови райдержадміністрації Григорій Мирвода провів засідання районної комісії по організації та проведенню щорічної акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля».

Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олексій Черепенко надав детальну інформацію про результати проведення весняної частини акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля» в 2014 році зазначивши, що відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації № 152 від 02 квітня 2012 року «Про проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» щороку в районі проводяться «День довкілля», весняний та осінній місячники з благоустрою та озеленення.

В цьому році День довкілля проводився 12 квітня 2014 року. Сільськими та селищними радами, бюджетними установами та суб’єктами господарювання в рамках проведених на підвідомчих територіях заходів здійснено прибирання територій адміністративних будівель та прибудинкових територій загальною площею 8,7 га, відремонтовано 4 дитячих майданчики, ліквідовано 30 несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено на полігон ТПВ 76 м3 сміття, упорядковано 2,8 тис. м2 газонів та квітників, висаджено 1,85 тис. саджанців дерев та 140 кущів.

Всього за період проведення весняної частини акції «За чисте довкілля» (з 1 квітня по 1 травня поточного року) в районі було ліквідовано 46 несанкціонованих сміттєзвалищ. з яких вивезено на полігон ТПВ 342 м3 сміття, впорядковано 85 братських могил та меморіальних комплексів, 21 парк (37,3 тис. м2), 155 тис. м2 прибудинкової території, висаджено 2,9 тис. саджанців дерев та 1160 кущів, упорядковано 4,5 тис. м2 газонів та квітників, проведено прибирання 330 км вулиць і доріг.

Активну участь протягом останніх трьох років в проведенні заходів в рамках акції «День довкілля» приймає громадський рух «Зробимо Україну чистою» (смт. Ладан), яка щорічно здійснює прибирання урочищ «Сосна» та «Сокільне» біля річки Удай. В цьогорічній акції організацією було задіяно 36 учнів та викладачів Ладанської гімназії.

Загалом в зазначених заходах прийняло участь майже 4,5 тис. осіб, з яких понад тисяча осіб учнівської та студентської молоді.

В цілому відмічено активну участь більшості сільських та селищних рад, бюджетних установ та організацій району.

Учасники засідання прийняли рішення провести спільне засідання комісій по організації та проведенню щорічної акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля» та «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за участі громадських організацій у другій декаді червня.



https://legalaid.gov.ua/