back

27 травня 2014

Засідання координаційної ради з питань соціального супроводу сімей та осіб, які опинились у складних життєвих обставинах

Однією з найактуальніших та значущих напрямків роботи Прилуцького районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є виявлення сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Основними завданнями працівників Центру є здійснення професійної діяльності з надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

27 травня 2014 року відбулося засідання координаційної ради з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. У роботі ради взяли участь представники Прилуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, сектору у справах сім’ї, молоді та спорту, управління соціального захисту населення, відділу освіти, правоохоронних органів.

Наталя Дементєва - директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проінформувала, що протягом І півріччя 2014 року виявлено та взято на облік 27 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується 62 дитини. З кожною сім’єю проведено індивідуальну роботу та попереджено про відповідальність за виховання та навчання дітей. За звітний період всього соціальним супроводом спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи охоплено 61 сім’я/166 дітей та 1 особа, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Найпоширенішими проблемами, у розв’язанні яких таким сім’ям допомагає соціальна служба у співпраці з іншими суб’єктами соціальної роботи, є: відсутність документів, необхідних матеріально-побутових умов проживання, оформлення відповідного соціального статусу, соціальних виплат, пільг, постановка на облік для покращення житлових умов; низький рівень виховного потенціалу батьків або невиконання ними своїх батьківських обов’язків, конфлікти між членами родини, з близьким оточенням, порушення майнових та інших прав, потреба в соціальній реабілітації та адаптації в соціумі осіб із числа найбільше соціально уразливих категорій, повернення вилучених дітей в біологічні родини тощо.

https://legalaid.gov.ua/