back

28 травня 2014

Відбулося розширене засідання Колегії при райдержадміністрації

28 травня голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, за участі голови районної ради Лариси Татарченко, провів розширене засідання Колегії при райдержадміністрації, в ході якого були розглянуті питання: про хід виконання районної «Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2012 – 2015 роки» та про хід виконання районної Програми запобігання виникненню лісових і торф'яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на період 2011-2016 роки.

Участь у засіданні взяли голови територіальних громад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських підприємств, представники засобів масової інформації.

Антоніна Стукалова, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації доповіла про хід виконання районної «Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2012 – 2015 роки» зазначивши, що Програма координує дії органів всіх гілок місцевої влади, суб'єктів господарювання, сприяє активізації населення для забезпечення реалізації державної політики щодо поліпшення санітарного та екологічного стану території. Відповідальними виконавцями Програми є селищні ради, відділи райдержадміністрації, комунальні підприємства: «Водоканал» Ладанської селищної ради та «Агропромінвест» Обичівської сільської ради. В цілому від початку дії Програми з 12 запланованих заходів повністю реалізовано – 7. 5 пунктів знаходяться в стадії реалізації відповідно до строків, визначених Програмою. На сьогоднішній день завдання Програми реалізовані більше, ніж на 62%.

Про хід виконання районної Програми запобігання виникненню лісових і торф'яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на період 2011-2016 роки проінформував Анатолій Шкурат, начальник відділу цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації. У своєму виступі доповідач зазначив, що ця районна Програма спрямована на зменшення ризику виникнення лісових і торф’яних пожеж та досягнення гарантованого рівня захисту населення і територій від її наслідків, підтримку аварійно-рятувальної служби. Питання протипожежного захисту лісів, торфовищ та сільгоспугідь постійно стоїть на контролі районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій затверджено Комплексний план дій районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування щодо захисту населених пунктів, лісів та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2014 року на території Прилуцького району.

Особливо важливим та актуальним заходом щодо запобігання лісовим та торф’яним пожежам залишається роз'яснювальна робота серед населення, яку здійснюють відповідні органи райдержадміністрації, виконкоми сільських та селищних рад, працівники лісництв, інші структури.

За підсумками обговорення питань порядку денного, погодження з членами Колегії, голова райдержадміністрації Іван Тютюнник підсумував розгляд питань на засіданні Колегії та видав відповідні розпорядження, які спрямовані на вирішення питань життєдіяльності території.





https://legalaid.gov.ua/