back

02 червня 2014

В районі стартував літній відпочинок та оздоровлення дітей

1 червня в загальноосвітніх школах району пройшли святкові заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та відкриття пришкільних таборів відпочинку.

Районна влада, спеціалісти відповідних служб роблять все для забезпечення якісного та безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2014 році. Проводять заходи, щодо виконання Закону України від 04 вересня 2008 року № 375/17 „Про оздоровлення та відпочинок дітей”, районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Прилуцького району на 2011 – 2015 роки «Веселкове літо», розпорядження голови районної державної адміністрації від 24.04.2014 року № 156 „Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2014 році». Управліннями та відділами райдержадміністрації проведена відповідна робота: розроблені та затверджені заходи, створено комісію з питань перевірки організації та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей.

Планується забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами 2275 дітей (775 дітей-оздоровчі послуги, 1500 дітей – відпочинкові послуги), що складає 91% від загальної кількості дітей шкільного віку.

Під час оздоровлення та відпочинку особлива увага звертатиметься на першочергове оздоровлення дітей соціально-незахищених категорій:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування

- діти-інваліди

- діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

- діти з багатодітних та малозабезпечених сімей

- обдаровані та талановиті діти

- дітей, які перебувають на диспансерному обліку

На території нашого району функціонує 2 дитячих заклади оздоровлення та відпочинку дітей. Це дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Казка», що знаходиться за адресою: Прилуцький район, смт. Ладан, вул. Стадіонна, 2а. На сьогоднішній день даний заклад готовий до прийняття дітей на оздоровлення. Початок роботи закладу планується з 14 червня 2014 року. Близько 150 дітей матимуть можливість оздоровлюватися впродовж 2-ох змін. Позаміський оздоровчий табір «Веселка», що діє на базі Удайцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ст., який працюватиме 3 зміни, протягом яких планується оздоровити близько 400 дітей.

Фінансове забезпечення оздоровчої кампанії 2014 року передбачає наступні видатки:

• місцевий бюджет – 448,2 тис. грн., з них:

• на підготовку – 42, 0 тис. грн.,

• на відпочинок – 384,2 тис. грн.,

• на часткову оплату оздоровчих путівок – 22, 0 тис грн.

Наразі 230 дітей забезпечено оздоровчими послугами у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Одеської, Миколаївської, Херсонської та Чернігівської областей.

https://legalaid.gov.ua/