back

02 червня 2014

Студенти – про податки

До Прилуцької ОДПІ нещодавно завітали студенти Прилуцького фінансово – правового коледжу, які більш детально хотіли дізнатися про специфіку роботи податківців, можливо своїх майбутніх колег.

Зустрічали і гостинно запросили гімназистів у приміщення заступник начальника інспекції Владислав Вертипорох та завідувач інформаційно – комунікаційного сектору Вікторія Ухань.

Під час зустрічі Владислав Вертипорох розповів студентам про історію виникнення податків, їх види, права та обов’язки платників податків. Адже саме ці знання допоможуть студентам зрозуміти, як правильно будувати відносини з державою, використовувати свої права та впевнено крокувати у доросле життя. Також дав кілька порад стосовно освітніх напрямів та предметів, на які потрібно особливо звернути увагу у процесі навчання. Адже, поповнюючи лави податківців, молоді спеціалісти повинні вільно орієнтуватись в податковому законодавстві, функціях та задачах підрозділів податкового органу.

Студенти мали змогу пройтись по кабінетах, відчути робочу атмосферу, побачити умови праці інспекторів і переконатись, що податківці працюють з документами, квитанціями, а не з „живими” коштами. Вони також відвідали відкритий Центр обслуговування платників. Тут студенти ознайомилися з специфікою роботи працівників податкової інспекції, послугами, які надаються під час обслуговування суб’єктів господарювання та громадян.

У ході проведення зустрічі молодь з зацікавленістю сприймала всю інформацію.

Насамкінець проведення Дня відкритих дверей студенти подякували майбутнім колегам за увагу та здобуті знання, сподіваючись, що ця зустріч не остання. Натомість посадовці інспекції відмітили, що молодим, гарно підготовленим, ініціативним, креативним та талановитим спеціалістам завжди відчинені двері податкової.

https://legalaid.gov.ua/