back

05 червня 2014

Наше довкілля має бути чистим і безпечним

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Майже сорок років тому, у 1972 році, на Стокгольмській конференції, що була присвячена проблемам навколишнього середовища, двадцять сьомою сесією Генеральної Асамблеї ООН було запропоновано відзначати цей день. Генеральна асамблея ООН у своїй резолюції звернулася до урядів усіх держав на планеті Земля з пропозицією приєднатися до щорічного заходу і цим підтвердити готовність брати участь у поліпшенні і зберіганні довкілля на Землі.

Україна приєдналася до світової спільноти і прийняла Всесвітній день охорони навколишнього середовища як офіційне свято в 1998 році.

Відзначення цього дня розраховано на те, щоб привернути увагу до проблем навколишнього середовища. А їх дуже багато.

Саме принципам чистоти і безпечності нашого довкілля вчать учнів у Ладанській гімназії. І одним із шляхів покращення навколишнього середовища є участь молоді у проведенні Всеукраїнської щорічної акції «За чисте довкілля». Чотири роки поспіль учні, педагоги Ладанської гімназії, активісти громадського життя найбільшого населеного пункту району – смт Ладана беруть участь у Всеукраїнському громадському русі «Зробимо Україну чистою». Координує дії місцевих ентузіастів заступник директора гімназії Сергій Кравченко.

Цьогорічна акція боротьби за чистоту навколишнього середовища проходила у двох урочищах «Сосна» та «Сокільне» біля річки Удай. Зокрема, 12 квітня учні та педагоги активно попрацювали по прибиранню урочища «Сосна», зібравши близько 4 тонн сміття. А ще за підсумками такої суспільно важливої праці була польова каша і були цукеркові призи, які учасники акції зуміли знайти на прибраній території.

Такі акції виховують гарні почуття любові до рідної природи, особистої і колективної відповідальності за навколишнє середовище. Як і ладанчани, не будемо байдужими до свого рідного дому. Будемо робити довкілля чистим і безпечним і вимагатимемо того від інших.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/