back

18 червня 2014

Відбулося розширене засідання Колегії райдержадміністрації

18 червня в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, за участі голови районної ради Лариси Татарченко, провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, в ході якого були розглянуті питання: про стан реформування системи охорони здоров’я та надання медичної допомоги населенню, про проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» та про стан виконання Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років».

Засідання Колегії розпочалось з хвилини мовчання за загиблими українськими військовими, які загинули під час Антитерористичної операції.

По першому питанню про стан реформування системи охорони здоров’я та надання медичної допомоги населенню доповів головний лікар Прилуцької ЦРЛ Володимир Заєць, який детально проаналізував результати роботи та проблеми медичної галузі району в цілому, зупинився на основних завданнях на 2014 рік та наголосив, що реформування медичної галузі – турбота не лише медиків, а й усіх гілок влади, громадськості, профспілок. Реалізація в районі завдань щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення, розвитку інфраструктури медичних закладів значною мірою залежить від концентрації зусиль органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громади та медичної спільноти.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністраці Антоніна Стукалова прозвітувала по питанню про проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». У своєму виступі наголосила, що заходи, які проводяться в районі, спрямовані на збереження і примноження зелених насаджень, поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення, залучення громадськості, насамперед дітей і молоді, до бережного ставлення до навколишнього середовища. В рамках всеукраїнської акції в районі щорічно проводяться «День довкілля», весняний та осінній місячники з благоустрою та озеленення.

З метою координації дій всіх учасників акції та для здійснення контролю за виконанням запланованих заходів, в районі створена комісія по організації та проведенню щорічної акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля», Район приймав участь у реалізації щорічної довгострокової акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Розглянуто на засіданні Колегії питання про стан виконання Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років», робота щодо реалізації якого відбувається відповідно до визначених завдань та термінів та має системне інформаційне забезпечення, а вирішення нагальних потреб ветеранів, буде і надалі залишатися одним із важливих напрямків діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

За підсумками розгляду першого питання в. о. голови райдержадміністрації видав відповідне розпорядження, другого та третього – дані доручення щодо продовження та активізації роботи по певних напрямках.








Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/